Етичност

Етика и прозрачност

Защо прозрачността е важна?


Сътрудничеството между фармацевтичната индустрия, медицинските специалисти и здравните организации е жизнено необходимо за разработването и ефективното използване на нови лекарства, както и за бъдещата научно-изследователска дейност. Внасянето на по-голяма прозрачност в тези вече регулирани и легитимни отношения има за цел да подобри разбирането за сътрудничество между индустрията, медицинските специалисти и здравните организации.

Какъв е ангажиментът на Санофи по отношение на прозрачността?


Ние вярваме, че прозрачността се отразява върху надеждността на нашата компания и създава доверие в нея, и ние имаме ангажимента да спазваме всички приложими правила и разпоредби, които се отнасят до прозрачността. От м.юни 2016 и в качеството си на член на Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации (EFPIA), Санофи оповестява данни за сътрудничеството си с медицински специалисти и здравни организации в Европа. Оповестяването включва предоставяне на стойност под формата на подпомагане на научни разработки и обучение към здравни организации, както и предоставяне на стойност към отделни медицински специалисти, например спонсориране на участието им в обучения, лекторски хонорари, консултантски услуги и участие в консултативни съвети.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да проследява аудиторията и да подобрява съдържанието му. Като продължавате да сърфирате в този уебсайт, приемате използването на такива "бисквитки".

Добре