COVID-19

Отдадени сме на борбата с COVID-19

Отдадени сме на борбата с COVID-19

Предоставянето на най-добрата грижа за хората при техните здравни предизвикателства е част от ДНК-то на Sanofi. Сега, когато светът е изправен пред безпрецедентната пандемия от COVID-19, ние в Sanofi повече от всякога сме отдадени на подкрепата на пациентите, здравните специалисти и здравните власти. В България усилията ни са насочени към поддържане на доставките на всички наши лекарства и ваксини, за да не допуснем риск за здравето на пациентите.

Както винаги до сега, с особена грижа подхождаме към пациентите с хронични заболявания, включително и тези с диабет. Производствените ни мощности и веригата за доставки на инсулин са адаптирани към настоящата ситуация и работим, за да не се допусне прекъсване на доставките за българските пациенти. В глобален мащаб ние се стремим да използваме нашия дългогодишен опит в разработването на ваксини, за да открием и такива срещу COVID19. Смятаме, че ще имаме кандидат за ваксина за in vitro тестване в рамките на шест месеца, до края на 2020 г. и потенциално ще можем да влезем в клинични изпитвания в рамките на година и половина, а именно до края на 2021 г.

Паралелно с това в различни държави се проследява въздействието на наш продукт, съдържащ хидроксихлороквин, като възможност за лечение на пациенти, хоспитализирани с COVID-19, извън индикациите, за които е одобрен. Понастоящем няма достатъчни доказателства за ефективността или безопастността на продукта за терапия на COVID-19.

Същевременно Sanofi дари 100 млн. дози хидроксихлороквин на 50 държави по целия свят и поетапно увеличава производството си. Като партньор на здравните власти в България и в отговор на молбата на министерство на здравеопазването, определени количества хидроксихлороквин са доставени и у нас за лечение на пациенти в болнични условия.

Продължаваме да сме на разположение за медицинска информация, а търговските ни представители са готови да посрещнат дистанционно, по телефона въпросите, които медицинските специалисти и фармацевтите могат да имат за продуктите ни.

И не на последно място наш ангажимент е осигуряването на безопасността на нашите служители и техните семейства. Прилагаме препоръките за спиране на разпространението на COVID-19, затова и повечето ни служители от офисите ни по света, включително и в България, работят от вкъщи в периода на карантина.

Бъдете здрави и отговорни!

Downloads

Този уебсайт използва "бисквитки", за да проследява аудиторията и да подобрява съдържанието му. Като продължавате да сърфирате в този уебсайт, приемате използването на такива "бисквитки".

Добре