имунология

SANOFI Е АНГАЖИРАНА В РАЗРАБОТВАНЕТО НА НОВИ ПОДХОДИ, АДРЕСИРАЩИ НЕУДОВЛЕТВОРЕНИТЕ МЕДИЦИНСКИ НУЖДИ ПРИ ВЪЗПАЛИТЕЛНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.

Животът е изпълнен със здравни предизвикателства и ние от Sanofi се надяваме да подобрим качеството на живот на онези, които са засегнати от имунни заболявания, като разработваме иновативни терапии. Имунните нарушения са болести или състояния, предизвикани от нарушена функция на имунната система. В тази група влизат заболявания като атопичен дерматит, бронхиална астма, хроничен риносинуит с назална полипоза и еозинофилен езофагит.

Ние от Sanofi, изследваме и развиваме нови потенциални терапии, които могат да подобрят качеството на живот на хората, страдащи от заболявания на имунната система.

При възрастни и юноши над 12 годишна възраст  в САЩ и Европа вече е одобрен медикамент, разработен в партньорство на Sanofi с Regeneron, който е показан за лечение на умерен до тежък атопичен дерматит, както и като допълнителна поддържаща терапия при тежка астма с тип 2 възпаление.

Умерено до тежък атопичен дерматит

Атопичният дерматит (често наричан екзема) е хронично възпалително заболяване, характеризиращо се с появата на силно сърбящи обриви по кожата. Възпалението при атопичен дерматит причинява сърбеж, а разчесването често води до разраняване и кожни симптоми като зачервяване, оток, напукване, „сълзяща“ бистра течност, лющене и до разширяване на засегнатите участъци. Когато болестта се обостри, се развиват огнища на засягане с различна тежест, обем и локация. Следват периоди на ремисия, когато кожата се подобрява или изчиства изцяло.

Сърбежът е един от най-обременяващите симптоми на заболяването. При пациентите с умерено до тежък атопичен дерматит може да  доведе до сериозни нарушения в съня, намалена трудоспособност, смутени ежедневни дейности, депресия или тревожност.

Инфографика атопичен дерматит

  • 1.6 милиона пациенти в САЩ е приблизителният брой на възрастните с умерено тежък до тежък атопичен дерматит, чието заболяване не се контролира адекватно с локална терапия по предписание.
  • 10% от пациентите с атопичен дерматит споделят, че болестта нарушава работоспособността им.

За повече информация посетете нашият глобален сайт:https://understandad.com/global/

Tежка астма с тип 2 възпаление

Астмата представлява хронично възпалително заболяване на дихателните пътища, което се характеризира с повтарящи се епизоди на хриптене, недостиг на въздух, стягане в гърдите и кашлица, дължащи се на бронхоспазъм.

При тежка астма, пациентите са с по-изразени симптоми, влошено качество на живот и по-бърза загуба на белодробна функция. За да бъде контролирана са нужни високи дози инхалаторни, а понякога и системни кортикостероди. При част от пациентите, въпреки лечението астмата остава неконтролирана с наличие на нощни симптоми, ограничена физическа активност и чести обостряния.

В зависимост от участващите имунни клетки, възпалението на дихателните пътища при тежка астма се разделя на два типа – тип 2 (алергична астма с ранно начало или еозинофилна астма с късно начало) и не-тип 2 (неутрофилна астма).

Инфографика ревматоиден артрит

Този уебсайт използва "бисквитки", за да проследява аудиторията и да подобрява съдържанието му. Като продължавате да сърфирате в този уебсайт, приемате използването на такива "бисквитки".

Добре