Доволни пациенти

имунология

Ние изследваме и развиваме нови потенциални терапии, които могат значително да повлияят на хората, страдащи от заболявания на имунната система.

Животът е изпълнен със здравни предизвикателства, а ние от Sanofi се надяваме да подобрим живота на онези, които са засегнати от имунни заболявания, като разработваме иновативни терапии. Имунните нарушения са болести или състояния, предизвикани от нарушена функция на имунната система. В тази група влизат алергии, астма и автоимунни заболявания.

Като здравен партньор ние се стремим да предоставяме нови алтернативи на пациенти, чиито нужди все още не са били адресирани. Ние изследваме и развиваме нови потенциални терапии, които могат значително да повлияят на хората, които страдат от заболявания на имунната система като атопичен дерматит, ревматоиден артрит, астма, назална полипоза и еозинофилен езофагит.

За нас имунологията е сфера с много потенциал за развитие и се надяваме, че ще успеем да направим значима промяна към по-добро в живота на пациентите. В партньорство с Regeneron вече сме предоставили на пазара две терапии, а междувременно проучваме и разработваме нови такива в други терапевтични области.

Първата терапия, одобрена в САЩ и Европа, е предназначена за възрастни с умерено тежък до тежък атопичен дерматит, хронично възпалително кожно заболяване и най-честата форма на екзема. Втората терапия, одобрена в САЩ, Канада и Европа, е показана за възрастни пациенти с умерено тежък до тежък ревматоиден артрит, хронично болезнено възпаленително нарушени, което уврежда ставите. 

Също така изследваме други алергии и респираторни заболявания, включително астма, назална полипоза и еозинофилен езофагит.

Умерен до тежък атопичен дерматит

Атопичният дерматит е хронично възпалително заболяване, чиито симптоми обикновено се появяват под формата на обрив по кожата. Характерни за умерено тежкия до тежък атопичен дерматит са обриви, които често покриват голяма част от тялото и могат да бъдат придружени със силен постоянен сърбеж, сухота, напукване, зачервяване, загрубяване и сълзене на кожата. Сърбежът е един от най-обременяващите симптоми за пациентите и може да бъде инвалидизиращ. Освен това пациентите с умерено тежък и тежък атопичен дерматит понасят и сериозни последствия от болестта, като кожни лезии, силен сърбеж и влошено качество на живот, включителнонарушаване на съня, раздразнителност и депресия.

Инфографика атопичен дерматит

Ние изследваме и развиваме нови потенциални терапии, които могат значително да повлияят на хората, страдащи от заболявания на имунната система.

За повече информация посетете нашият глобален сайт: Understand AD: A Day in the Life

Ревматоиден артрит 

Ревматоидният артрит е хронично и инвалидизиращо автоимунно заболяване, което основно засяга ставите, съединителната тъкан, мускулите, сухожилията и причинява болка, деформации и инвалидност. Има повече от 150 ревматични състояния, като ревматоидният артрит е едно от най-честите.

Въпреки че ревматоидният артрит обикновено се смята за болест на ставите, последствията от него могат да бъдат много по-широки. Животът с ревматоиден артрит може да възпрепятства ежедневието, а дори простичките задачи могат да се окажат сложни или пък изпълнението им да отнеме повече време. Симптомите на ревматоиден артрит могат да доведат до стрес и тревожност.

Инфографика ревматоиден артрит

Tези терапии все още на са на разположение на пациентите в България, но престои да бъдат пуснати на пазара.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да проследява аудиторията и да подобрява съдържанието му. Като продължавате да сърфирате в този уебсайт, приемате използването на такива "бисквитки".

Добре