Продукти без лекарско предписание„Лекарствата, които са безопасни и ефективни за употреба от широката общественост, са известни като продукти без лекарско предписание или продукти без рецепта.“

Животът е пътуване към здравето и ние, в Sanofi, сме ангажирани да предоставяме на хората по целия свят иновативни продукти без рецепта, които им помагат да живеят по-здравословен и по-пълноценен живот. Ние доставяме нашите решения за здраве в над 150 страни по света.

Вашето благополучие е наш приоритет

Вашето здраве започва с вас самите, а  ние се ангажираме да предоставяме продукти без рецепта, които да ви помогнат да се чувствате по-добре и по-здрави .
Sanofi  e  съюзник  за подобряване на вашето здраве, като използваме науката, съчетана  със  световни фармацевтични  стандарти за качество, за да предоставяме иновативни лекарства и продукти, насочени към потребителите. В отговор на нарастващите нужди на своите пациенти и потребители на българския пазар, компанията предлага широка гама от продукти без рецепта, хранителни добавки и  медицински изделия в разнообразни терапевтични области:

Нервна система

Ние в Sanofi знаем, че съвременният живот е много забързан и това е свързано със стрес. Стресът се разглежда като  дисбаланс, причинен от физически или психологически фактори. Един от биологичните фактори, които повишават податливостта към стреса е недостигът на магнезий. Магнезиевият дефицит и стресът са фактори, които си влияят взаимно. Стресът може да доведе до недостиг на магнезий чрез два механизма, включващи редица хормони.

Инфографика - безсъние

Кашлица и настинка

Грипът и настинките са едни от най-честите заболявания, както за възрастни, така и за деца. Едни от основните симптоми са кашлица, температура и хрема.

Инфографика - симптоми грип
Нашите предложения за лечение на  кашлица и настинка обхващат широк набор от симптоми, така че хората да могат да  излекуват настинката  по-бързо и да подпомогнат имунитета си. Нашите марки в тази категория са  Mucosolvan, Muconasal Plus, Propolki, Propolki Echinacea и Libexin.

Системата на здравеопазване в България  ежегодно e изправена пред проблема за обслужване на близо 700 000 заболели от ОВИ в продължение на 1,5 месеца.3

Черен дроб

В Sanofi разбираме, че черният дроб е един за цял живот. Черният дроб е основен орган с изключителна важност и голям обем. През него преминават всички биохимични процеси в организма - обмяната на въглехидрати, мазнини и белтъци. Заболяванията на черния дроб доста често протичат безсимптомно - без болка или други оплаквания.  Най-обичайното заболяване е неалкохолната стеатозна чернодробна болест, която е провокирана от редица фактори на съвременно ежедневие – неправилно хранене недостатъчно движение, други обменни болести. 
Здравето и благополучието на човек се определят в голяма степен от здравия черен дроб.

Инфографика - черен дроб

Нашето решение за здрав черен дроб е Essentiale® - №1 хепатопротектор  в света последните 5 години.5  Essentiale® спомага за регенерацията и възстановява вашият черен дроб.

Печат Essentiale

Храносмилателна система

Храносмилателната система на човека  може да бъде оприличена на прецизна машина, която осигурява преработката на въглехидратите, мазнините и белтъците, приети с храната. По този начин нашето тяло се сдобива с енергия и вещества, които обновяват клетъчните структури на тялото. 
В Sanofi знаем, че множество хора имат нарушена храносмилателна функция и често страдат от констипация. Нашите продукти под марката Dulcolax® са ефективни слабителни лекарствени продукти, които  имат меко действие и предвидим резултат.  
Dulcolax® e №1 в света в категория „Слабителни средства“6

Печат Dulcolax

Алергия

Ние осъзнаваме, че алергиите могат да бъдат предизвикателство за всеки от нас.  Симптомите на алергичен ринит обичайно са кихане, хрема и сърбящи очи. Те нарушават  качеството на живот като засягат ежедневието ни и възможността за почивка .
Разбираме нуждите на страдащите от алергии и разполагаме с иновативни и ефективни продукти в нашата гама, за да реагираме на специфичните нужди на всеки човек.

Инфографика - алергии

Болки в корема

Милиони хора по света страдат всяка година от различни болки  като болка в корема, главоболие  или  хронични болки, като болки в гърба.
Като партньор в областта на здравето, ние от Sanofi се стремим да дадем възможност на потребителите да живеят по-здравословен живот чрез осигуряване на продукти без рецепта, които да третират болката, когато имат нужда от това . 
Брандът NO-SPA® e лекарство без рецепта, което повлиява коремни болки от различен произход. През 1962 година NO-SPA® получава разрешение за употреба в България и се превръща в емблематичен за поколения лекари и потребители продукт за лечение на коремни болки. През годините NO-SPA® е носител на редица призове, един от най-престижните е Лекарство на годината за 2017 на професионалната организация на фармацевтите в България.

Награди

Референции:

1 Stress test National questioner for stress levels among people in Bulgaria www.btv.bg
2 Sleep test National questioner for sleep problems among people in Bulgaria – www.btv.bg
3 Доц. д-р П. Переновска, Остри респираторни инфекции в детската възраст – диагноза, лечение, възможни усложнения, Мединфо бр.3, 2012
4 Blachier M et al The burden of liver disease in Europe EASL Journal 2013; 58: 593-608
5 IMS Certificates 2013, 2014, 2015, 2016, 2017
6 IMS Certificate
7 EAACI - Advocacy Manifesto Tackling the Allergy Crisis in Europe- Concerted Policy Action Needed 2014