Подготовка за интервю

Подготовка за интервю

След като направим първоначалната оценка на кандидатурите ще поканим на интервю кандидатите, които отговарят на изискванията на съответната позиция. Информацията по-долу ще Ви помогне да се представите по най-добрия начин на интервюто.

> Разгледайте оригиналната обява за работа

 • Това ще Ви помогне да помислите за различните видове въпроси, които биха Ви задали.
 • Подгответе си примерни отговори и се упражнете да ги кажете.

> В случай, че интервюто е на живо, проверете адреса на съответното място, за да може да имате достатъчно време да се регистрирате при охраната без да бързате.


> Попитайте предварително какъв е дрескодът, както и кои са нужните документи за идентификация, които ще Ви позволят да влезете в съответната сграда. Проучете какви други документи трябва да попълните / донесете със себе си за интервюто


> Ако все още не сте го направили, запознайте се с:

 • Нашия бизнес модел и стратегия
 • Историята на компанията
 • Нашите продукти и услуги
 • Нашите ценности
 • Запознайте се с отзивите на нашите служители. Може да намерите много такава информация на sanofi.com

> Носете си документ за самоличност и всички материали, които трябва да предоставите на този етап


> Подгответе си въпроси, които искате да зададете на интервюиращия

В Sanofi правим интервюта, на които тестваме поведението на кандидатите. Това са полуструктурираните интервюта с фокус върху поведението, базирани на идеята, че предишни действия могат да предвидят бъдещи резултати. Те са направени така, че да се открие най-подходящия кандидат за дадена позиция.

Когато участвате в поведенческо интервю, ще бъдете помолени да споделите конкретни примери от Вашия личен опит и ще забележите, че въпросите обикновено започват с фрази като "Кажете ми за случай, в който..." или "Дайте ми пример за ... ". Един такъв метод за поведенческо интервюиране е S.T.A.R. Пълният отговор на въпрос от интервюиращия обикновено се структурира по следния начин:

Усмихната жена до прозореца вкъщи.

Ситуация:

Каква беше първоначалната ситуация? Какво беше предизвикателството?

Задача:

Какво искахте да постигнете? Каква беше целта Ви?

Действие:

Какво направихте, за да постигнете целта си?

Резултат:

Какъв беше резултатът?
Използването на този метод за структуриране на вашите отговори ще гарантира, че предоставяте достатъчно информация на интервюиращия, за да може той в цялост да оцени информацията, която сте споделили.

По време на интервюто

Бъдете истински!

Това може да е началото на вашия професионален път при нас и ние искаме да сме сигурни, че сме се запознали с Вас истински и че се чувствате спокойни да споделите своята история с нас.

Бъдете честни!

Интервюто е двупосочно т.е. само така и двете страни могат да определят дали позицията е точно тази, която ще Ви мотивира да работите и да бъдете щастливи. Ако сте искрени за своя опит и сферите, които са Ви интересни и в които искате да се развивате, ще помогнете и на Вас, и на интервюиращия да прецени, дали позицията е подходяща за Вас.

Споделете ни какво Ви мотивира и към какво се стремите!

Когато наемаме талантливи хора, ние гледаме на това като начало на Вашата кариера със Sanofi. Смятаме, че изграждането на една кариера е споделен ангажимент. Търсим хора, които са готови и способни да се развиват в професионалната си кариера, които не се страхуват да поемат отговорност.

Задавайте въпроси!

Важно е да ни покажете, че сте мотивирани и сте проучили в детайл съответната позиция, но задаването на въпроси ще Ви помогне да прецените дали това е правилната работа за Вас. Интервюто е разговор, така че се чувствайте свободни да питате по всяко време и всякакви неща, които ще Ви помогнат да разберете дали съответната позиция е подходяща за Вас.

Мъж, работещ в модерен офис

Следващите стъпки (след интервюто)

Честито, току-що минахте през първото си интервю със Sanofi! В повечето случаи по същото време се провеждат и други интервюта. Молим Ви да бъдете търпеливи - Вашият интервюиращ или представител от отдела по „Човешки ресурси“ ще се свърже с Вас възможно най-скоро с допълнителна информация. Ето каква е стандартната процедура след интервюто:

 1. Провеждане на всички планирани, първоначални интервюта (2-4 седмици)
 2. Събиране на обратна връзка за интервюто (в реално време, след всяко интервю)
 3. Определяне на крайния кандидат / списък на предпочитаните кандидати
 4. Провеждане на допълнителни интервюта
 5. Общуване с окончателния кандидат / списък на предпочитаните кандидати
 6. Подготвяне на оферта за избрания кандидат
 7. Кореспонденция с кандидатите, които не са избрани (чрез система или разговори на живо)

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да проследява аудиторията и да подобрява съдържанието му. Като продължавате да сърфирате в този уебсайт, приемате използването на такива "бисквитки".

Добре