Научни открития

НАУКА И ИНОВАЦИИ

С увеличаването на продължителността на живота на хората се увеличава и честотата на хроничните заболявания. Появяват се нови вируси и болести, докато старите врагове като рак и невродегенеративни заболявания остават. Решаването на тези здравни предизвикателства е движеща сила за Sanofi.

Като изследователи ние сме отдадени на научните постижения, защото знаем, че това, което правим днес може да подобри живота на хората утре. Работим, за да трансформираме научните познания и медицинските постижения в най-модерните терапии за пациентите. Откриването на решения за най-неотложните медицински нужди в световен мащаб е наш основен приоритет и ни вдъхновява да бъдем най-добрият партньор за здравето на пациентите.

Научно-изследователска и развойна общност на Sanofi се състои от учени, лекари, техници, продуктови и производствени инженери и много други, които допринасят за лидерската ни позиция в тази област. Нашата цел е откриването на значими иновации, които могат да трансформират, удължават и потенциално да спасяват човешки животи.

Иновативни подходи

За да открият най-добрата наука за бъдещето, учените, лекарите, техниците, изследователите, партньорите и други новатори от световна класа, които съставляват общността за научни изследвания и развитие на Sanofi, предприемат смели стъпки с цел да трансформират, удължат и спасят човешкия живот. Какво прави Sanofi:

  • инвестира в многоцелеви терапии, които ще се справят с множество заболявания с едно лекарство;
  • работи по комбинирани терапии, за да направи леченията по-ефективни;
  • ускорява  разработването на нови биологични продукти за производство на прецизни лекарства;
  • провежда иновативни изследвания, за да открие потенциала на генната терапия;
  • използва изкуствения интелект и иновативните цифрови технологии, за да оглави следващото поколение терапевтични решения, които дават възможност на пациентите да управляват по-добре хроничните състояния.

Портфолио на научно-изследователската и развойна дейност

В началото на февруари 2018 г. основата на нашата изследователска и развойна дейност съдържа 70 проекта, включващи 36 нови молекулни единици и нови ваксини в клиничното развитие. 25 проекта са във фаза 3 или са представени за одобрение от регулаторните органи.

Научни области

Sanofi инвестира в седем изследователски области, за да намери иновативни решения за неудовлетворените нужди на пациентите:
Сърдечно-съдови заболявания
Сърдечно-съдови заболявания
Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смъртност, като разпространението се оценява на повече от половин милиард пациенти. Нашите изследвания са насочени към разработване на нови терапевтични средства, които се прицелват към основните причини за сърдечна недостатъчност, кардиомиопатия, хиперлипидемия и съдови заболявания. Нашата цел е да помогнем на хората да подобрят живота си, чрез иновативни, неинвазивни подходи към лечението.

Открития диабет
Диабет
Около 425 милиона души по света живееха с диабет през 2015 г., като този брой се очаква да нарасне до повече от 640 милиона до 2040 г. Нашата работа е насочена към разработването на иновативни лекарства, включително лечения, които надхвърлят инсулиново заместителната терапия. Също така се насочваме към терапии, които могат да предотвратят усложнения, свързани с диабета. Освен това нашите изследователи използват най-новите дигитални технологии и иновации за персонализиране и оптимизиране на лечебните решения.
Ваксини
Ваксини и инфекциозни болести
Често срещани инфекциозни заболявания като грип, който причинява между 250 000 и 500 000 смъртни случая годишно, както и сложни заболявания като денга, засягат популациите в целия свят. Отделът ни за ваксини носи едно дълго и широко признато наследство в откриването и разработването на ваксини, които са спасили милиони животи. Също така имаме богат опит при терапии за инфекциозни заболявания, които не са ваксини, като антибиотици и антималарийни средства. Като партньор в областта на здравето, ние продължаваме да търсим пробиви за борба с вируси и инфекциозни болести, които имат глобално въздействие.
Имунология
Имунология
Съществуват много нерешени здравни предизвикателства при автоимунните и хронични възпалителни заболявания. Например, ревматоидният артрит засяга 70 милиона души по света. Като партньор в областта на здравето, ние се ангажираме да развиваме терапии за лечение на имунни и възпалителни заболявания като ревматоиден артрит, атопичен дерматит, астма и алергии. Докато повечето текущи терапии имат за цел да контролират и стабилизират тези заболявания, ние се фокусираме върху намирането на лечения, които са насочени специално към имунологичните дисфункции на заболяването. Използваме точна имунология за идентифициране на гените и молекулите, които причиняват заболяването при всеки пациент, за да разработим целеви терапии. Нашият мултиприцелен подход дава възможност за атака на много места върху клетките и пътищата, които са причина за заболяването.
Множествена склероза
Множествена склероза / неврология
Болестите на централната нервна система (ЦНС) представляват 7 от 10-те водещи причини за увреждане в света. При повечето от тези състояния, включително болестите на Паркинсон и Хънтингтън, няма лечение за забавяне или спиране на прогресията на заболяването. Непосрещнатите нужди на пациентите са огромни, но тежестта на заболяването се простира още повече: 1 на всеки 3 души ще се грижи за любим човек с нарушение на централната нервна система. Като партньор в областта на здравето, ние работим усилено, като откриваме и развиваме потенциални терапии за множествена склероза, болест на Паркинсон, болест на Алцхаймер и други генетични заболявания, засягащи централната нервна система.
Онкология
Онкология
През последните 20 години учените и разработчиците на лекарства са направили огромни крачки в борбата с рака, но все още не сме спечелили битката с него. Ракът отне живота на 8,8 милиона души само през 2015 г., а броят на случаите се очаква да се увеличи със 70% през следващите две десетилетия. Sanofi има наследство в химиотерапията и малките молекули, като произвежда терапии за подобряване на резултатите на пациентите или забавяне на прогресията на заболяването. Днес Sanofi обединява съвременни научни изследвания в областта на имуно-онкологията и биологията с водещи експерти, които използват нови терапевтични подходи за разработване на следващото поколение терапии за ракови заболявания.
Редки болеси
Редки болести
Животът е изпълнен със здравни предизвикателства, като за някои хора той започва с вродено рядко генетично заболяване. В света има повече от 7000 редки болести, а 30% от засегнатите деца ще умрат преди достигане на 5-ия си рожден ден. Като партньор в областта на здравето, ние се ангажираме да развиваме иновативни терапии за пациенти, които нямат избор или начин за лечение. Нашите изследователски усилия в областта на редките заболявания са съсредоточени главно върху болест на Гоше, болест на Помпе, болест на Фабри и болест на Ниман-Пик тип В.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да проследява аудиторията и да подобрява съдържанието му. Като продължавате да сърфирате в този уебсайт, приемате използването на такива "бисквитки".

Добре