Научни открития

Нашата история

Sanofi, Synthélabo, Hoechst, Rhône-Poulenc Rorer са компаниите на базата, на които е създадена Sanofi. Сумарно те има натрупан опит в продължение на повече от век в сферата на здравеопазването, като водещото винаги е било иновациите, които да посрещнат еволюцията на обществото и непосредствените нужди на пациентите. 

Днес Sanofi Company и нейните 100 000 служители са посветени на това да допринесат за по-доброто ежедневие на пациентите и да им помогнат да се наслаждават на един по-здравословен живот, независимо къде се намират. 

Луи Пастьор
ВАКСИНИ 1885
Луи Пастьор лекувал младия Ѝозеф Майстър, който бил изложен на вируса на бяс. Това е първата направена ваксинация и реално първата ваксина против бяс.
Първият инсулин
ДИАБЕТ 1923
Първият инсулин (с животински произход) е произведен от Hoechst. От 1923-та – годината на стартирането на първото производство на инсулин до днес, животът на хората, страдащи от диабет се е променил радикално. Повече от 90 години на иновации и непрекъснато проучване, трансформира ежедневието на пациенти с диабет.
Първата ваксина
ВАКСИНИ 1948
Първата ваксина против грип е произведена през 1948 г. в биологичните лаборатории Pocono/ Pocono Biological Laboratories в Суифтуотър, Пенсилвания, САЩ, които днес са част от Sanofi Pasteur.
изолиране на молекула
ОНКОЛОГИЯ 1952
Проучванията в сферата на антибиотиците води до изолирането на молекула, наречена rufochromomycine/ руфохромомицин от streptomyces/ стрептомиците, които са щам на бактерия. Тази молекула, която е открита от изследователите на Rhône-Poulenc, има интересни антиракови свойства. Така се полага началото на великото научно пътешествие на Rhône-Poulenc в света на онкологията, като става първопричината за много терапевтични иновации.
инсулин с удължено действие
ДИАБЕТ 1953
Hoechst представя първия инсулин с удължено действие.
Ваксина срещу полиомиелит
ВАКСИНИ 1955
Първата инактивирана ваксина срещу полиомиелит (IPV) е създадена от Джонас Солк, американски биолог, по времето, когато САЩ и Европа редовно са изправени пред опустошителни огнища на полиомиелит. Масовото производство на ваксината започва в Connaught Laboratories/ лабораториите Connaught (днес Sanofi Pasteur) в Торонто, Канада.
болест на Гоше
РЕДКИ БОЛЕСТИ 1984
Първият пациент, диагностициран с болестта на Гоше, е лекуван с терапия, при която се заместват ензими, разработена от Sanofi Genzyme.
Sanofi придобива Genzyme
PЕДКИ БОЛЕСТИ 2011
Sanofi придобива Genzyme, американска компания, фокусирана в специални грижи за пациенти в областта на редките болести, множествената склероза, онкологията и имунологията.
Глобални лидери
ЛЕКАРСТВА БЕЗ РЕЦЕПТА 2017
Sanofi и Boehringer Ingelheim приключиха размяната на бизнеси. Така двете компании се превърнаха в глобални лидери в два различни сектори на фармацевтичния пазар – Sanofi при лекарствата без рецепта/ лекарско предписание, а Boehringer Ingelheim при ветеринарни лекарствени продукти.
Редки болести
РЕДКИ БОЛЕСТИ 2018
Sanofi придоби Bioverativ и Ablynx, с което засили позициите си в областта на редките кръвни болести.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да проследява аудиторията и да подобрява съдържанието му. Като продължавате да сърфирате в този уебсайт, приемате използването на такива "бисквитки".

Добре