Меню бърза навигация :

 1. Отидете на съдържание
 2. Отидете към менюто на под-секцията
 3. Отидете на инструмент за търсене
 4. Отидете в меню Помощ
 5. Към модулите
 6. Към списъка на клавишни комбинации

Помощ за меню :

 1. Sanofi в света |
   
 2. Site група |
   
 3. Връзка с нас |
 4. Карта на сайта |
 5. Помощ
 1. размер на шрифта

  намалявам увеличаване  
 
 

Съобщения до медиите

КОНТАКТИ

Санофи

бул. „Цариградско шосе” №90
Офис сграда Капитал Форт,тяло А,ет.10
София 1784

Тел: +359 2 970 53 00
Факс: +359 2 970 53 33

Съдържание :

Петя Стратиева поема „Здравна политика и връзки с институциите“ на Sanofi за Централна и Югоизточна Европа

Николета Григорова е новият мениджър „Връзки с институциите, зaконодателство и ценова политика“ на Sanofi за България

Petia Stratieva
Petia Stratieva

Д-р Петя Стратиева е новият мениджър „Здравна политика и връзки с институциите“ за Централна и Югоизточна Европа на водещата фармацевтичната компания Sanofi. На стратегическо ниво тя ще задава политиката и ще координира връзките с институциите, като защитава интересите на всички бизнес подразделения на Sanofi в девет държави, в които оперира - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Д-р Стратиева се присъединява към екипа на Sanofi през 1998 г., като последните 18 години оглавява бизнес направлението за ваксини Pasteur, a по-късно Sanofi Pasteur. През всички тези години тя активно участва в разработването на Националната имунизационна програма, като подпомага въвеждането на нови ваксини в България. Завършила е медицина в Медицинския университет в София, където впоследствие специализира имунология. Получава степен Доктор на науките по молекулярна биология от Руската академия на науките в Москва. Д-р Стратиева е член на Националния координационен комитет на ваксинопроизводителите към Vaccines Europe.

Nikoleta Grigorova
Nikoleta Grigorova

Николета Григорова е новият мениджър „Връзки с институциите, законодателство и ценова политика“ на Sanofi за България. До сега тя оглавяваше отдел „Пациентски програми и връзки с институциите“ в компанията и отговаряше за достъпа на българските пациенти до иновативни терапии и за тяхната реимбурсация. Николета Григорова има над 10 години опит във фармацевтичната индустрията, който стартира през 2005 г. в американската фармацевтична компания Genzyme, по-късно част от Sanofi. Преди да стане част от екипа на Sanofi Genzyme, е била президент на Асоциацията на българите, боледуващи от астма и член на борда на Европейската асоциация за астма и алергии. Николета Григорова има магистратура в „Технически университет“, София, както и международна магистърска степен по икономика от съвместна програма на „Еразмус университет“, Маастрихт, Холандия и СУ „Св. Климент Охридски“.

За Sanofi

Sanofi, световен лидер в здравеопазването открива, разработва и предлага терапевтични решения, поставяйки в център на дейностите си потребностите на пациентите. Компанията е лидер по продажби в България, като заема 4-то място. Структурата на Sanofi включва пет глобални бизнес направления: „Диабет и сърдечно-съдови“, „Общи лекарства и бързоразвиващи се пазари“, „Sanofi Genzyme“, „Sanofi Pasteur“ и „Лекарства без лекарско предписание“. В България Sanofi се стреми да повиши качеството на живот на българите, осигурявайки достъп до иновативни здравни терапии и предлагайки диверсифицирано портфолио от фармацевтични продукти.

За допълнителна информация:

Яворка Петрова
Account Director, V+O Communication
е-mail: y.petrova@vando.bg, тел.: + 359 2 850 96 04, мобилен: + 359 894 727175

Люба Василева
Мениджър комуникации за Централна и Югоизточна Европа
Sanofi
e-mail: Lyuba.vasileva@sanofi.com; мобилен: + 359 88 531 43 71

Обновено 21 Февруари 2017