Меню бърза навигация :

 1. Отидете на съдържание
 2. Отидете към менюто на под-секцията
 3. Отидете на инструмент за търсене
 4. Отидете в меню Помощ
 5. Към модулите
 6. Към списъка на клавишни комбинации

Помощ за меню :

 1. Sanofi в света |
   
 2. Site група |
   
 3. Връзка с нас |
 4. Карта на сайта |
 5. Помощ
 1. размер на шрифта

  намалявам увеличаване  
 
 

Съобщения до медиите

КОНТАКТИ

Санофи

бул. „Цариградско шосе” №90
Офис сграда Капитал Форт,тяло А,ет.10
София 1784

Тел: +359 2 970 53 00
Факс: +359 2 970 53 33

Съдържание :

Стабилно представяне на Sanofi през първото тримесечие на 2016, с ръст от 5.3% на доходността на акциите при постоянен обменен курс

Оливие Брандикур, Главен изпълнителен директор на Sanofi коментира при представянето резултатите на компанията за първото тримесечие на 2016 г

 

„Доволен съм от стабилното представяне на Групата през първото тримесечие, което се дължи на добрите резултати на Sanofi Genzyme, Sanofi Pasteur и Merial, както и на ръста ни на бързоразвиващите се пазари. В същото време постигнахе изключителен прогрес в два ключови за нас продукта в разработка в последна фаза, което е доказателство за потенциала на портфолиото ни в областа на имунологията. Навлизайки във второто тримесечие, ние оставаме фокусирани в изпълнението на нашите стратегически приоритети и потвърждаваме финансовата прозноза за стабилна доходност на акциите ни при постоянен обменен курс за цялата година“.

Солидни финансови резултати и потвърдена прогноза за 2016 г.

 • Агрегираните продажби на Групата са в размер на 8 543 млн. евро, като бележат ръст от 0.7%. Изключвайки Венецуела, агрегираните продажби на групата растат с 3%.
 • Доходността от акциите на Sanofi достигна ръст от 5.3%, до 1.34 евро, при постоянен обменен курс, с увеличение от 1.5% на годишна база.
 • Sanofi продължава да очаква стабилна доходност на акциите си през цялата 2016 г. при постоянен обменен курс и и изключване на непредвидени големи нежелани събития.

Sanofi Genzyme и бързоразвиващите се пазари с основен принос за продажбите на компанията

 • Продажбите на Глобалната бизнес дивизия Sanofi Genzyme бележат ръст с 20.5%, благодарение на добрите резултати на портфолиото ни от продукти в областа на множествената склероза.
 • Значителен ръст в продажбите на Глобалната бизнес дивизия Sanofi Pasteur, с 8.2%, възлизащи на 625 млн. евро.
 • Продажбите на бизнес дивизията „Диабет и сърдечно-съдови“ са в размер на 1 499 млн. евро.
 • Продажбите на бизнес дивизията „Общи лекарства и нови пазари“ възлизат на 4 490 млн. евро.
 • Общите продажби на бързоразвиващите се пазари са 2 373 млн. евро

Напредък в следващата вълна от иновации

 • Позитивни резултати от изпитвания при два изследвани продукта, фаза III, в областта на умерен-до-тежък атопичен дерматит и в областта на ревматоидния артрит.
 • Стратегическата група от експерти по имунизационна политика към Световната здравна организация препоръча използването на ваксината срещу денга в ендемични държави. Първата обществена имунизационна програма срещу денга стартира през април във Филипините.

За Sanofi
Sanofi, световният лидер в здравеопазването открива, разработва и предлага терапевтични решения, поставяйки в център на дейностите си потребностите на пациентите. Структурата на Sanofi включва пет глобални бизнес направления: „Диабет и сърдечно-съдови“, „Общи лекарства и бързоразвиващи се пазари“, „Sanofi Genzyme“, „Sanofi Pasteur“ и „Merial“. В България Sanofi се стреми да повиши качеството на живот на българите, осигурявайки достъп до иновативни здравни терапии и предлагайки диверсифицирано портфолио от фармацевтични продукти.

 

За допълнителна информация:
Яворка Петрова
PR Manager, V+O Communication
е-mail: y.petrova@vando.bg, тел.: + 359 2 958 27 46, мобилен: + 359 894 727175

Обновено 10 Май 2016