Меню бърза навигация :

 1. Отидете на съдържание
 2. Отидете към менюто на под-секцията
 3. Отидете на инструмент за търсене
 4. Отидете в меню Помощ
 5. Към модулите
 6. Към списъка на клавишни комбинации

Помощ за меню :

 1. Sanofi в света |
   
 2. Site група |
   
 3. Връзка с нас |
 4. Карта на сайта |
 5. Помощ
 1. размер на шрифта

  намалявам увеличаване  
 
 

Съобщения до медиите

КОНТАКТИ

Санофи

бул. „Цариградско шосе” №90
Офис сграда Капитал Форт,тяло А,ет.10
София 1784

Тел: +359 2 970 53 00
Факс: +359 2 970 53 33

Съдържание :

Нов медикамент на Sanofi за лечение на рак на дебелото черво вече достъпен за българските пациенти

Комисията по цени и реимбурсиране вписа в Позитивния лекарствен списък ново лекарство, предназначено за пациенти с рак на дебелото черво на световния иновационен лидер в здравеопазването Sanofi. Новото лекарство беше представено пред над 80 онколози този уикенд в Хисаря. Иновативният лекарствен продукт се прилага в комбинация с химиотерапия като 2-ра линия лечение на метастатичен рак на дебелото черво.

 

„Скоро ракът ще се превърна в причина №1 за смъртност сред населението по света и едновременно с това изключително тежко икономическо бреме. Като глобален иновационен лидер ние в Sanofi разбираме належащите нужди на пациентите и работим усърдно за предоставим лекарства, които да са от значителна полза на нуждаещите се. Едновременно с това правим всичко възможно българското население да има достъп до най-иновативните и качествени лекарства.” – сподели Йерун Вайтес, Генерален директор на Sanofi България.

Ракът на дебелото черво е на трето място по честота при мъжете и на второ, при жените. Той представлява 8.6% от всички злока¬чествени заболявания общо при двата пола. Заболеваемостта и смъртността от рак на дебело черво при мъже¬те в България са по-високи от средните за Европа. През 2012 г. са реги¬стрирани 2 772 нови случаи, като броят на починалите е 1 708 души. Прогнозните данни показват, че през 2015 г. се очакват нови 2 965 случаи с рак на де¬белото черво и 1 848 починали от това заболяване.

Тенденциите в стандартизираните показатели на заболеваемостта и смъртността от рак на дебелото черво показват увеличение и при двата пола. Средногодишно заболеваемостта расте с 4.1% при мъжете и с 3.0% при жените, а стандартизираната смъртност – с 3.5% и 2.3% при мъжете и жените.

При 42,4% от пациентите заболяването се диагностицира в на¬преднал (трети и четвърти) стадий на заболяването. Релативната пет-годишна преживяемост от рак на дебело черво в България е средно 45.2%, което е по-ниска стойност от средната за Европа – 55.6%*.

Правилното лечение и достъпът до новото лекарство на Sanofi за лечение на рак на дебелото черво са крачка към подобряване на тази статистика и на качеството на живот на нуждаещите се пациенти.

* Български национален раков регистър 2012; Том XXIII 2014; стр.39

За Sanofi

Световният лидер в здравеопазването Sanofi разработва и разпространява терапевтични решения, базирани на потребностите на пациентите. Sanofi има съществено участие в системата на здравеопазването със седем ключови платформи: иновативни решения за диабет, човешки ваксини съсSanofi Pasteur, лекарствени средства без рецепта, ветеринарна медицина, редки болести сGenzyme и терапевтични решения за нови пазари. В България Sanofi се стреми да повиши качеството на живот на българите, осигурявайки достъп до иновативни здравни терапии и предлагайки диверсифицирано портфолио от фармацевтични продукти.


За допълнителна информация:

Яворка Петрова
PR Manager, V+O Communication
е-mail: y.petrova@vando.bg, тел.: + 359 2 958 27 46, мобилен: + 359 894 727175

Обновено 26 Май 2015